.
.


Divendres 24Diumenge 26Dimarts 28ExposicionsBenvolgudes veïnes, benvolguts veïns,

És per a mi un honor tornar a saludar-vos des d'aquest espai, l'anomenat Pòrtic del programa d'actes de la Festa Major, després que la ciutadania hagi renovat la seva confiança en el projecte de futur fde la vila que vam encetar entre tots en la passada legislatura. Per aquest motiu, vull aprofitar aquesta oportunitat per posar de manifest l'agraïment i la satisfacció de l'equip de govern pel suport de la societat arbocenca al nostre projecte.

Aquest any celebrem els cent anys programant sardanes a la Festa Major de l'Arboç. Fa poques setmanes hem celebrat 20 anys de la Coral Ressò. Celebrarem en breu el cinqué aniversari de la recuperació del Ball de Gitanes. Estem treballant en l'organització dels actes de celebració del segón centenari de la crema de la vila durant la Guerra del Francès. Es continuen presentant els llibres editats per la nostra institució que han estat obra de veïnes i veïns de la vila amb inquietuds pel coneixament de la nostra història, origens de les nostres tradicions i celebracions.

És molt important destacar la gran tasca que desenvolupa el moviment associatiu per a la cohesió social. La Festa Major i les associacions implicades en la seva realització promouen un clima ideal per habilitar i millorar els vincles i la integració de les persones nouvingudes al municipi. Conscioents d'això, des d'aquesta Alcaldia no s'escatimen esforços per mantenir viu i ajudar a créixer tot aquest potencial cultural i creatiu que es fonamenta en les nostres tradicions centenàries, que és obert i necessita de tothom. Per això vull convidar especialment tottes les families nouvingudes a participar-hi i a sumar-se a aquesta "gran festa" que és el context associatiu de la vila.

Tal com podreu comprovar, el programa d'actes dóna fe que hi ha opcions perquè en pugui gaudir tothom. Per això, us convido a veure les exposicions que hi haurà a la Casa de Cultura, a impregnar-vos dels balls i la música tradicionals, a gaudir de les actuacions musicals modernes i clàssiques, a fer pinya amb els Minyons de l'Arboç a la nostra plaça castellera de tradició centenària.

Moltes gràcies a totes les arbocenques i arbocencs que ens brindeu any rere any les vostres arts, després de moltes hores de dedicació i de molt d'esforç, per compartir-ho posteriorment amb generositat i orgull amb tots nosaltres.

Ànims!, que tenim molts arguments per no perdre'ns aquesta oportunitat de gaudir de valent. Així que molt bona Festa Major a tothom.

Joan Plana i Pons, Alcalde de l'ArboçDissabte 25Dilluns 27Dimecres 29Presentació


.
.